Hoppa till sidans innehåll

Policy


Policy för verksamhet riktad till allmänheten.

På allmän öppettid är banan öppen för alla som besöker den. Banan besöks då av kvinnor, män, unga som gamla med olika bakgrund och erfarenhet. En del med ursprung i andra länder än Sverige. Andra kan ha funktionsnedsättningar. Många av de som besöker oss har liten eller ingen vapenvana. Det ställer stora krav på oss som förening och på våra funktionärer om vi ska kunna ge våra besökare en positiv erfarenhet av aktiviteterna i vår förening och
förhoppningsvis rekrytera dem som medlemmar.

Vi har under de senaste åren lagt ned mycket arbete på att förbättra säkerheten på skjutbanan. Det gäller både säkerhetsförbättringar av själva skytteanläggningarna och utbildning av funktionärerna i säkerhetsbestämmelserna och skjutledarens ansvar och uppgifter. Att det är säkert att besöka skjutbanan är naturligtvis en grundförutsättning för att vi ska kunna ta emot besökarna på allmän öppettid.

Men det krävs mer:

Alla som besöker skjutbanan skall känna sig sedda och välkomna oavsett ålder, kön, härkomst eller funktionsnedsättning. Vi gör redan en del då det gäller ungdomar och kvinnor även om vi behöver göra mycket mer för att föryngra föreningen och dra in fler kvinnor som funktionärer och förtroendevalda.

Då det gäller människor med ursprung i andra länder än Sverige har vi en utmaning. Några har vi lyckats rekrytera som funktionärer men ingen är förtroendevald trots att vi har rätt många medlemmar med ursprung i andra
länder än Sverige. Det är också en grupp som ofta utsätts för diskriminering i det svenska samhället så det är desto viktigare för oss att särskilt anstränga oss för att de ska känna sig sedda och välkomna i vår förening.

Besökare med funktionsnedsättningar har vi än så länge inte gjort mycket för. Vi behöver tillgängliganpassa klubbstugan med ramp och tillgänglighetsanpassad toalett som ett första steg.

Vi ska sträva efter att vår förening ska bli mer lik det omgivande samhället vad gäller ålder, kön, ursprung och funktionsnedsättning. Det är ett måste för att vi ska kunna bevara det kulturarv vi förvaltar.

Policyn finns i sin helhet att ladda ner här.

Uppdaterad: 05 NOV 2019 09:44 Skribent: Zotter
Epost: Adressen Gömd

Facebook

Följ och Gilla oss på Facebook för att inte missa något. Information om
tävlingar, 
event, aktiviteter och övriga händelser kommer att visas här
samt på 
hemsidan. 

Sidan hittas på @jaktskyttenykvarn

Dela och bjud gärna in dina skytte/jaktvänner till sidan.


 

Covid-19

Det är viktigt att alla tar sitt ansvar och följer de riktlinjer från myndigheterna och håller sig uppdaterad. Det gör vi om vi genom att hålla avstånd till varandra samt om vi känner minsta symtom som snuva, hosta eller feber så stannar vi hemma och kommer inte ut till skjutbanan. Tack.

  

Hitta hit!

Postadress:
JRF Nykvarn/Södertälje JSK - Skyttesport
Vidbynäs 35
15591 Nykvarn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info